Isu-Isu Doping Dalam Dunia Sukan

RM 17.10
RM 18.00
(Discount: -5.00%)
product in stock ISBN: 978-967-461-239-9
Back to: BELOW RM50!
Apakah doping? Apakah bahan-bahan yang tersenarai sebagai bahan terlarang dalam sukan? Adakah atlet tidak dibenarkan mengambil sebarang ubat-ubatan walaupun sakit? Bolehkah teknologi membezakan bahan semula jadi dari bahan sintetik? Buku ini membincangkan persoalan-persoalan di atas dan banyak lagi persoalan lain dalam bahasa yang mudah difahami oleh segenap lapisan masyarakat.

“Penghasilan buku ini mampu memberi kesedaran di peringkat awal mengenai keburukan doping dan kesungguhan pihak berwajib mengatasi pelbagai cabaran dalam menjalankan analisis anti-doping demi memastikan kelangsungan integriti dunia sukan” – Tan Sri Dato’ Dr. M. Jegathesan, Pengerusi Jawatankuasa Perubatan Majlis Olimpik Asia, Pro-canselor Universiti Sains Malaysia dan bekas atlet kebangsaan.

“Buku ini amat sesuai untuk dijadikan panduan asas kepada semua atlet mahupun bukan atlet dan juga individu-individu yang terlibat dalam aktiviti atau pengurusan sukan di Malaysia” – Encik Nishel Kumar, Ketua Unit, Agensi Anti-Doping Malaysia (ADAMAS).
Isu-Isu dalam Terjemahan Karya SasteraJalan ke Taman: Esei-esei Penghargaan untuk Profesor Ali Ahmad
Top

Facebook

Twitter

YouTube